June 9, 2016

Oslo StartUp Day: Fintech gikk av stabelen på onsdag 8. Juni i FintechFactory sine lokaler på Fornebu i samarbeid med Oslo Business Region. Over 150 deltagere møtte opp til en dag fylt med presentasjoner, pitchrunder og networking. 16 gründere pitchet til sammen mer enn 50 ganger foran 26 engasjerte eksperter. I etterkant har vi snakket med flere deltagere, som er fulle av lovord om arrangementet.

Espen Grimstad i Payr, som vi snakket med i forkant av arrangementet (link til artikkel), fikk mye ut av møtene med viktige beslutningstagere innen finans og IT. Payr skal revolusjonere bank interfacen, ved å samle alle de engasjement gjennom samme dashboard. 

- Jeg synes det var det beste arrangementet på Oslo Fintech Week så langt.

Alle de ledende autoritetene på Fintech i Norge var samlet hos Fintechfactory, og vi fikk mulighet til å snakke med eller pitche til nesten samtlige av de deltagende banker, kortselskaper, IT-leverandører og investorer. 

- Den store eksponeringen av Payr gav oss mange leads og muligheter for oppfølging videre. 

«Når man ser på både sponsorene og opplegget så er det utrolig hva FintechFactoryfått til på veldig kort tid!»

 

Steve Mellbye-Stølen var på scenen kl 11.00 der han presenterte sin satsning Spiff. Denne idéen skal hjelpe folk med smart-sparing, der han tar en posisjon som salgsledd for de etablerte aktørene. 

- Det var et meget godt oppmøte og høyt engasjement på FintechFactory's første arrangement, noe som viser både hvor stort Fintech har blitt i Norge og at behovet for en dedikert akselerator er tilstede.

- Oppstartselskapene som deltok holdt et høyt nivå og jeg gleder meg til å følge dem videre” sa Steve  etter å ha sittet i ekspertpanel og møtt 5 gründercaser.

Dette var vårt første arrangement der vi samlet alle våre samarbeidspartnere, gründere som ønsket å vise sine konsepter, samt andre fintech interesserte, sier FintechFactory's egen Program Direktør Hans Christian Bjørne.

- Vi var selvfølgelig spente på denne dagen i forkant, men oppmøtet, deltagelsen og energien vi opplevde gjør oss trygge på at vi er på rett spor.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra såvel store etablerte aktører til unge gründerselskaper har vært at dette var moro og lærerikt.

- Deltagelsen og engasjementet i går viser at det er behov for flere slike arenaer der unge og etablerte selskaper møtes, sier Hans Christian.

FintechFactory har samlet et storlag av banker og bedrifter som partnere, blant disse finner man banker som Bank2Santander Consumer BankSparebank1SEB og yA Bank, samt store, etablerte aktører som EvryIteraLaboremusDLA Piper og BDO. FintechFactory har inngått partnerskap med flere investormiljøer som blant annet inkluderer Alliance Venture og SNÖ Venture

I tillegg så har man inngått allianser med Abelia / FINIKT NorgeNVCAOslo Business Region og Nordic Crowdfunding Alliance, samt mottatt støtte fra Innovasjon Norge og blitt tatt opp som Norges første og eneste medlem i Global Accelerator Network.