June 1, 2016

Har du hørt om banken som hjelper deg med å refinansiere lån selv om du har betalingsanmerkninger? 

Bank2 har gjennom 10 år hjulpet mer enn 4300 nordmenn og bedrifter med å finne løsninger på sine finansielle problemer. Det har satt banken i en særstilling i Norge, fordi de hjelper der andre ikke kan eller vil. 

Bank2 omfavner nyskapning ved å være med på partnerskapsprogrammet til FintechFactory. Kristine Vestad i Bank2 forteller hvordan finanskonsernet skal møte morgendagens utfordringer og sikre særstillingen de har i norsk finansbransje.

Hvordan møter Bank2 dagens utfordringer i finansverden?
- Vi satser stort på digitale løsninger og forsøker hele tiden å være årvåkne for teknologiske skifter i markedet. Det er viktig for banken å ligge i forkant av utviklingen, både nasjonalt og internasjonalt. Personlig synes jeg det er flott å jobbe for en finansinstitusjon som ikke er gjengrodd i gammel tankegang, men tør å satse på nye løsninger.

Hva ønsker dere å få ut av samarbeidet med FintechFactory?
- Når det gjelder teknologi og utvikling er det sånn at man enten bidrar til utviklingen og fremgangen, eller så prøver man å henge seg på andres suksesser. For oss er FintechFactory og deres gründere en fin måte å investere i utviklingen av banken og banknæringen forøvrig, til våre kunders beste.

- Når det gjelder fintech er det mange i bransjen som ser dette som en trussel, men vi har kun fokus på å gi kunden det beste vi kan. Et samarbeid med de som ønsker å forandre verden vil derfor være en vinn vinn situasjon for alle parter. 

Hva er Bank2 sin posisjon i markedet om 3 år?
- Vi skal ikke være en ren konkurrent av de tradisjonelle bankene, men et ledende alternativ. Vår forretningsmodell er å hjelpe der andre ikke kan eller vil, og målet er derfor å styrke denne posisjonen. 

- Nå er vi kjempegode på å finne løsninger for kundene som av en eller annen grunn har satt seg i et uføre. Resultatet er at våre kunder i snitt er hos oss i 18 måneder før de går tilbake til sin tradisjonelle bank. Det er en suksessrate vi er stolte av!