May 18, 2016

Kandidater til Norges første og eneste fintech akselerator kan nå sende inn søknader til FintechFactory for programmet som starter 1. September 2016.

SØKNADSFRIST 17. JUNI KL 23.59.

FintechFactory har som mål å skape et innovativt og fordelaktig akseleratorprogram for gode idéer og nye selskaper innen finansiell teknologi. 

Selskapene som blir plukket ut til å gjennomføre akseleratorprogrammet vil få kapital, mentorhjelp, kursing og kontorplasser. Ett av hovedmålene er å hjelpe gründerne fra idé til første salgskontrakt eller partneravtale. 

FintechFactory har samlet noen av de største aktørene innen bank og finans i Norge til å delta som partnere i programmet. Målet er å skape et arena for diskusjon og vekst. Samarbeidspartnerne består av blant annet Sparebank1, Bank2, Santander, Evry, Innovasjon Norge og DLA Piper.

•    Les hva partner Jonathan Pycroft i Santander sier om samarbeidet med FintechFactory

 

Både akseleratorprogrammet og FintechFactory blir ledet av Ingar S. Bentsen, Hans Christian Bjørne og Margrethe Otto Skar, som alle har lang erfaring som gründere. 

Hvem bør søke?

- Alle som har en god idé eller opplever utfordringer med å utvikle seg til neste nivå, bør ta kontakt. Vi kommer til å hjelpe deltakerne med å utvikle en salgbar prototype (MVP) slik at de får testet det i markedet. 

- Gjennom bransjekunnskap og vårt kontaktnett håper vi å kunne bringe på plass den første kunden også!

Gründerne får anledning til å delta på workshops, one-on-one med næringslivsledere, opplæring i tekniske løsninger, kursing, mentorordning og hjelp. 

Hvorfor bør du søke?

De får også muligheten til å snakke med alle våre samarbeidspartnere, sparre med de største i bransjen og bli evaluert av de som kanskje kommer til betale for produktet. 

- Det er helt essensielt at mindre selskaper snakker med potensielle kunder tidlig, slik at de kan skreddersy løsningene etter kundens behov. 

- Selv om vi går inn i en ny tidsalder, gjelder mange av de samme reglene for markedsføringsledelse. Lytt til kunden, løs et problem, og du har gjort et salg!

FintechAngels, et investeringsselskap etablert av selskapet bak FintechFactory, vil gå inn med i startkapital til selskapene som blir akseptert i programmet. 

- Vi ønsker å hjelpe de med en liten startkapital slik at de kan fokusere på å utvikle produktet fra dag én. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, spesielt for gründerne og samarbeidspartnerne, som vet at vi kommer til å følge opp selskapene over tid.

Hvem kan søke? Alle gründere med gode idéer og konsepter oppfordres til å ta kontakt!

Kostnader: Dekkes inn av den investeringen fra FintechAngels

Første workshop: 1. September

Søknadsfrist: 17. Juni.

Mer informasjon: www.fintechfactory.no / www.facebook.com/fintechfactory