October 20, 2016

 

I går gikk DNB NXT 2016 av stabelen i bankens høyborg i Bjørvika. Det var hele 1300 deltagere som fyllte en storsal, to mellomstore auditorumer og flere mindre møterom. Fire food trucks stod for sunn og gratis mat gjennom hele dagen.

Ryggraden til arrangementet var en event-App, der deltagerne kunne se programmet men også avtale møte seg i mellom. En slags «Tinder" for gründere og investorer. I følge DNB var det avtalt over 1700 møter denne dagen, gjennom appen, som sammen med FintechFactory åpenbart også tror på «Powercoupling». 

Dette var bakteppet da tre selskaper fra FintechFactory deltok i en pitchekonkurranse for fintechselskaper, under 100 pitches konseptet.

- Jeg er imponert over at vi har med tre av fire selskaper helt til siste fase i denne prestisjetunge pitchekonkurransen. Gründerne har de siste seks ukene jobbet beinhard for å finslipe budskapet sitt, akkurat for slike øyeblikk som dette. Daglig leder Ingar Bentsen i FintechFactory fulgte spent med fra tilskuerbenken.

Det var seks selskaper som fikk 6 minutter til rådighet hver, med påfølgende spørsmål fra dommerpanelet som bestod av venturekapitalister, deriblant Bill Reicher fra Garage. De som var tilstede kan skrive under på at han ikke hadde på seg silkehanskene denne dagen. 

- Det er alltid et privilegium å få lov til å presentere foran et profesjonelt publikum, fordi det er konstruktive tilbakemeldingene som gjør oss bedre. Tor Olaf Hammervold i ValueCapture var en av selskapene fra FintechFactory som var på scenen under DNB NXT. 

Sonni Christine Jakobsen i mInvoice var opptatt av å forklare hvordan de skulle tilby fakturering mye billigere enn konkurrentene.

- Jeg er usikker på om jeg fikk frem akkurat hvordan vi kutter ut mellomledd, men tjenesten vår bygger på å skjære bort unødvendige korrespondanse, da produktet vår er heldigitalisert. 

Før salen ble full og prosjektoren slått på, var David Alexandre Salvail i Zeipt som skal forandre varehandelbransjen, klar i sin tale:

- Det er mange gode selskaper her, men vi har øvd og vi er klare!

Det var mange gode pitcher denne dagen, og selskapet som gikk seirende ut av 100 Pitches var HomeControl.